Blogi

Omasähkön analyysit nyt myös kotitalouksille

Omasähkö.fi • 27. syyskuuta 2022

Omasähkön analyysit ovat olleet tähän asti saatavilla vain yritysasiakkaille sekä kunnille että kaupungeille. Nyt kuitenkin samoja analyysejä pääsee näkemään myös kaikki Suomen kotitaloudet.

 

Kenelle analyysi on tarkoitettu?

Omasähkön analyysit ja raportit hyödyttävät kotitalouksia joilla sähkölasku on useita satoja euroja tai jopa tuhansia euroja vuodessa. Käytännössä tämä tarkoittaa rivitalojen, omakotitalojen sekä kesämökkien omistajia, erityisesti jos rakennuksessa on sähkölämmitys. Jos olet suunnittelemassa aurinkopaneelien tai lämpöpumppujen ostamista, näet raportin tuloksista minkä kokoiset aurinkopaneelit tai lämpöpumput ovat sinulle parhaat.

Analyysin voi hyvinkin tehdä myös kerrostaloasuntoihin, joissa sähkönkulutus on usein maltillista. Pääset arvioimaan, että kuinka paljon esimerkiksi jääkaappisi tai valaistuksesi vie sähköä. Energiatehokkaammalla jääkaapilla voi nimittäin säästää jopa satoja euroja vuodessa.

 

Mitä analyysi kertoo?

Analyysi kertoo kulutusdatan perusteella kuinka kolmella tapaa voit pienentää sähkölaskuasi. Nämä kolme tapaa ovat oikean sähkösopimustyypin valinta, sähkön käytön pienentäminen sekä omat aurinkopaneelit. Kaikki nämä kohdat ovat riippuvaisia siitä kuinka sähköä kulutat tällä hetkellä. Esimerkiksi rakennuksessa, jossa sähköä kuluu huomattavasti myös kesäisin, kannattaa ottaa reilun kokoiset aurinkopaneelit kun taas sähkölämmitteisessä rakennuksessa juuri oikean kokoiset lämpöpumput tuovat parhaan säästön. Lisäksi jos sähkönkulutuksesi painottuu halvoille ajankohdille, sinun kannattaa harkita pörssisähkösopimusta tai yösähkösopimusta. Pääset myös vertailemaan muiden rakennusten kanssa, että onko sinulla esimerkiksi erityisen paljon ympäri vuorokauden päällä olevaa sähkökuormaa kotonasi.

 

Maksaako palvelu?

Palvelu on kotitalouksille täysin maksuton kahdesta kiinteistöstä. Palvelu on toistaiseksi ollut yritysten käytössä, mussa uskomme että analyyseistä on paljon hyötyä myös kotitalouksille joten avasimme pääsyn palveluun nyt myös heille. Palvelun kautta kotitalousasiakkaat voivat myös pyytää tarjouksia sähkösopimuksille, ilmalämpöpumppuasennuksille ja aurinkopaneeliasennuksille.

 

Analyysin saaminen on helppoa

Nähdäksesi analyysisi, sinun tarvitsee vain luoda tunnukset palveluun ja syöttää rakennuksesi tiedot. Samalla saat ohjeet siitä kuinka haet rakennuksesi sähkönkulutusdatan Fingridin Datahubista raporttiasi varten.

Energiatehokkuus ja oikea sähkösopimus kannattaa erityisesti juuri tällä hetkellä. Haluamme Omasähkön palvelulla auttaa sinua näissä toimissa ja tehdä oikeiden ratkaisujen tekemisestä mahdollisimman helppoa. Tervetuloa mukaan!

Kategoriat